”Jos kuulet äänen sanovan ettet sinä ole mikään maalari, jatka maalaamista, kyllä se ääni kohta vaikenee.” – Vincent van Gogh –

Larssenin aiempi kirja Paras oli hyvää luettavaa ja provosoi minussa esille hieman tavanomaisuudesta poikkeavia ajatuksia. Odotusarvo Helvetinviikko -kirjaa kohtaan oli korkealla, eikä kirja pettänyt odotuksia. Lähestyin tätä aihetta kuitenkin täysin eri tavoin kuin vielä muutamia vuosia sitten olisin tehnyt.

Monille helvetinviikko on herätys, jonka aikana voi huomata miten paljon enempään halutessaan pystyy. Kun venyttää rajojaan, niin perussuorittamisen tasoa voi nostaa. Näin se menee.

Larssenin helvetinviikko sisältää useimmille aikaisia herätyksiä, valvomista, paljon työtä, tietoista keskittymistä tekeillä olevaan tehtävään, perheen hyvää huomioimista, terveellistä ruokaa  ja säännöllistä liikuntaa. Minä tiedän jo työn osalta pystyväni moniin asioihin, joten äärirajoja ei ole tarpeen etsiä siitä suunnasta. Riitän jo monella tapaa työssäni ja kehityn siinä vähitellen lisää. Nyt on mentävä sinne mistä omat kehityskohteet oikeasti löytyvät. Veikkaan, että samalla myös työn laatu paranee.

Minun helvetinviikkoni tulee sisältämään omien ajatusteni kohtaamista, enemmän aikaa läheisten kanssa, enemmän unta, enemmän liikuntaa ja säännöllisesti kunnollista ravintoa. Edelleen, helvetinviikollani en avaa iltaisin lasten mennessä nukkumaan tietokonetta ja jatka työpäivää. Helvetinviikolla otan selvää, miltä tuntuu tehdä tavallinen määrä työtä ja huolehtia paremmin läheisistä ja itsestä. Pelottaa jo suunnitteluvaiheessa, sillä näissä asioissa on parannettavaa. Olen vielä täysin keskeneräinen näissä asioissa.

Minun helvetinviikkoni vuoden 2018 lopulla sisältää seuraavat elementit:

  • Ei sometusta iltaisin, lasten kanssa pelataan korttia tai lautapelejä tai vietetään muuten aikaa yhdessä.
  • Aamulla aikaisin ylös ja ulos ja sitten suihkuun ja töihin. Kunnollista ravintoa heti aamusta.
  • Työssä yksi asia kerrallaan. Kampuksella hyvä läsnäolo ja fokus kaikissa kohtaamisissa. Etäpäivinä rauhallisesti ja ajatuksen kanssa eteenpäin.
  • Tärkeisiin asioihin heti kiinni, ei vitkastelua tai väistelyä. Teen viikon aikana kaikki rästiin jääneet työt ajan tasalle (rästejä ei tätä kirjoitettaessa 28.10.2018 ole)
  • Töiden jälkeen ulos pienimmän kanssa (isommat lapset ovat harrastuksissa)
  • Aikaisin nukkumaan, viimeistään kymmenen uutisten jälkeen sänkyyn unta odottelemaan. Ei sohvalla pilkkimistä.
  • Kannettavaa ei avata enää klo 16:30 jälkeen, ei myöskään tablettia eikä puhelimen sähköposteja. Puhelinta käytetään vain, jos se soi. Maailma ei kaadu siihen, että vietän vapaa-aikaa.
  • Vaimon kanssa yhteistä tekemistä joka päivä (jos vaimolle käy :)).
  • Ei herkkuja, itse valmistettua terveellistä ruokaa koko viikon ajan.

Viikon palkinto: päiväunet sunnuntaina

On aika epävarma olo, se on minulle ihan oikein. Palaan tuloksiin sitten kun niitä on.

Pasi

Pin It on Pinterest