Muutoksen tekeminen ei ole aina helppoa. Varsinkin silloin, kun muutoksen kohteena on itse. Marraskuun 19. päivä 2018 aloitin palauttamaan liikuntaa osaksi elämääni.

Ensimmäisen kävelylenkin talomme lähellä olevan lammen ympäri (n. 4 km) tein pimeässä kun en lähtiessä löytänytkään otsalamppua, vaikka meillä on niitä useampia. Vähitellen silmä tottui pimeään ja sain ensimmäisen kierroksen kuljettua. Lähtökohta oli ankea, niin kuin oli kävelykuntonikin. 

Viime sunnuntaina tuli täyteen ensimmäiset 100 kierrosta. Nostan esille muutaman havainnon tästä alkumatkalta:

  • Olen erittäin hyvä keksimään syitä, miksi en juuri nyt voi, ehdi tai saa mennä kävelylle. Opin vaientamaan tällaisen ”lannistajan äänen” jo aika hyvin.
  • Opin muuttamaan työskentelyrytmiäni niin, että jäädessäni jumiin johonkin kohtaan sain nopeasti vaihdettua lenkkikamat päälle ja siirryin metsään kävelylle ja ajattelemaan. Välillä alitajunta työskenteli edukseni ja mieleen nousi jotain hyödyllistä.
  • Suurin osa mieleen tulvivista ajatuksista on melkoista kuraa, mutta kun ajatusten antaa pyöriä mielessä hetken niin kyllä ne katoavat. Opin luottamaan siihen, että mielenkiintoiset ajatukset palaavat myöhemmin uudelleen. Näin on käynyt.
  • Säännöllinen liikunta on tuonut hyvän olon. Vaikka painoa on lähtenyt vasta vähän toistakymmentä kiloa, olo on parantunut paljon siitä kun aloitin säännöllisen liikunnan.

Valmenturesin päävalmentajana valmennan muutosta ja tarjoan siihen asiakkaillemme työkaluja. Minulle on tärkeää olla itsekin osa muutosta ja hakea kehittymistä siellä, missä tekemättä jättäminen alkaisi ennen pitkää heikentää kokonaisuutta.

Liikunnan puuttuminen oli kauan minun heikko kohtani, se kuuluisa lohikäärme jota ei huvittaisi kohdata. Se kuitenkin katosi kun sen kohtasi riittävän monta kertaa.

Oletko sinä valmis muuttamaan sen mikä muutosta tarvitsee? Lähde  mukaan valmennusmatkalle.  Aloitamme seuraavan Matkantekijä – valmennusryhmän marraskuun 2019 lopulla. Tarjoamme sinulle työkalut ja tuen muutoksen tekemiselle.

Mikäli teet valmennuksen ohessa erikoisammattitutkinnon, esim. tuotekehitystyöstä (TKEAT) tai (Yritys)johtamisesta (Y)JET, yhteistyökumppanimme Hyria Koulutus Oy korvaa meille valmennuksen kulut ja silloin valmennus on sinulle maksuton.

Voimaa syksyyn!

Pasi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest